Edilex Lakitieto Oy järjestää nyt koulutuksen:
Pakkausten juridiikan ajankohtaiset kysymykset (1/2 pv)
470 euroa /hlö + alv
26.11.2024, Webinaari
470 euroa /hlö + alv
26.11.2024, Webinaari
Onko tuotepakkauksesi elinkaari lainmukainen? Tunnetko uudet ja tulevat velvollisuutesi tuotteiden valmistajana, pakkaajana tai maahantuojana? Tule päivittämään tietosi, jotta ehdit valmistautua muutoksiin ajoissa!
Tuotteita valmistaviin, pakkaaviin ja Suomen markkinoille maahantuoviin yrityksiin kohdistuu useita uusia velvoitteita. Pakkausten tuottajavastuu laajeni vuonna 2024 koskemaan myös pieniä yrityksiä. Muutoksen jälkeen kaikkien yritysten tulee maksaa kierrätysmaksuja tuotepakkauksistaan. Myös tuottajayhteisöön kuuluminen tuli pakolliseksi.
EU:n pakkaus- ja pakkausjäteasetuksella puolestaan pyritään lisäämään pakkausten kestävyyttä ja kierrätettävyyttä sekä vähentämään pakkausjätteen määrää unionin alueella. Asetus edellyttää muun muassa enimmäisvaatimuksia tyhjälle tilalle sekä kieltää tietyt kertakäyttöiset muovipakkaukset ja erittäin hitaasti hajoavien kemikaalien käytön elintarvikepakkauksissa. Uudet säännöt on pantava täytäntöön kaikissa jäsenvaltioissa kesällä 2026. Nyt on siis hyvä hetki valmistautua muutoksiin.
EU sääntelee myös sitä, mitä pakkauksissa lukee ja miten tuotteita markkinoidaan. Viherväittämiä koskeva direktiivi täydentää EU:n viherpesukieltoa. Jos yritys haluaa käyttää ympäristöväitteitä markkinoinnissaan, sen tulee osoittaa todistusaineistoa väitteidensä tueksi ja saada hyväksyntä EU-maiden määräämiltä tarkastajilta.
Tämä koulutus tarjoaa ajantasaiset tiedot uudesta ja tulevasta sääntelystä. Kouluttajat valottavat, miten uudistukset vaikuttavat yrityksiin käytännössä, ja antavat osallistujille neuvoja muutostyön tueksi.
Koulutuksen osallistuja:
– päivittää tietonsa tuoreesta ja tulevasta tuotepakkauksia koskevasta sääntelystä ja sen vaikutuksista yrityksiin
– oppii tuotteiden valmistajia, pakkaajia ja maahantuojia koskevat uudet velvoitteet
– kerryttää tietoa pakkauksia koskevaan sääntelyyn valmistautumisen tueksi
– oppii esimerkkien kautta, millaisia ovat sallitut ja kielletyt viherväittämät
– saa monipuolisen asiantuntijajoukon vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin.
Kenelle?
Koulutus on suunnattu mm. kaikkien tuotteita ja tuotepakkauksia valmistavien, pakkaavien ja maahantuovien yritysten asiantuntijoille, ympäristöjuristeille ja ympäristökonsulteille.
Kouluttajat:
Mika Surakka, pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy:n toimitusjohtaja
Mika on koulutukseltaan kemian prosessitekniikan diplomi-insinööri, ja hänellä on 30 vuoden kokemus jätehuolto- ja kierrätysalalta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on toimialan pioneeri ja tehnyt uransa aikana kymmenien tuhansien muovitonnien ja miljardien muoviesineiden kierrätyksestä totta. Hänet palkittiin vastikään Ympäristöministeriön Muovin Kierto 2023 -palkinnolla.
Jussi Kauppila, hallitussihteeri, ympäristöministeriö
OTT Jussi Kauppila työskentelee hallitussihteerinä ympäristöministeriössä. Hän on ollut valmistelemassa kansallista jätelainsäädäntöä.
Tarja Anttonen, johtava asiantuntija, Kierrätysteollisuus ry
Peppi Flinkman, Legal Counsel, Fondia Oyj
Peppi Flinkmanilla on usean vuoden kokemus yritysasiakkaiden lainopillisesta konsultaatiosta erityisesti kilpailu- ja hankinta-asioissa. Hän on työskennellyt niin kansallisen kuin EU:n jätelainsäädännön parissa ja hänellä on laaja-alaista kokemusta erityisesti tuottajavastuuta koskevasta sääntelystä sekä jätealan kilpailu- ja hankintaoikeudellisista erityiskysymyksistä.
Fondialla Peppi Flinkman avustaa asiakkaita myös sopimus- ja kuluttajaoikeudellisissa asioissa ja kouluttaa säännöllisesti eri juridiikan aihealueista.
Netta Skön, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj
Netta Skönillä on laaja kokemus monialaisesta juridiikan kehittämisestä sekä vastuullisuustyöstä. Hän on työskennellyt pitkään konsulttialalla avustaen yrityksiä sääntelyyn liittyvissä asioissa sekä laajojen projektien lakiasioissa. Hänellä on projektijohtokokemusta useista sadoista projekteista. Hänellä on laaja-alainen kokemus vastuullisuussääntelyn soveltamisesta eri toimialoilla, sekä sääntelyn vaikutusten arvioinnista että sen haltuun ottamisesta ja vaatimustenmukaisuuden varmistamisesta.
Fondialla Netta Skön avustaa asiakkaita vastuullisuuteen sekä ESG-teemaan liittyvissä asioissa sekä perinteisemmän ympäristöjuridiikan, kiertotalouden ja energia-alan sääntelyn kysymyksissä. Hänellä on lisäksi kokemusta lainvalmistelusta sekä energia-alan sääntelytyöstä työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Case Handlerina toimimisesta Euroopan unionin komissiosta.
8.30 Ilmoittautuminen ja aamupala lähiosallistujille
9.00 Tervetuloa koulutukseen!
9.15 Tuottajavastuusääntely ja sen käytännön vaikutukset yrityksiin
10.10 Tauko
10.20 EU:n pakkaus- ja pakkausjäteasetus
10.45 Pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen käytännön vaikutukset yrityksiin
11.10 Kommenttipuheenvuorot: Tarja Anttonen, Kierrätysteollisuus ry ja Mika Surakka, toimitusjohtaja, SUMI Oy
11.30 Pakkausten viherväittämät ja viherpesudirektiivi – käytännön vaikutukset yrityksiin
12.10 Aikaa kysymyksille, aamupäivän koonti
12.20 Koulutus päättyy. Lounas lähiosallistujille.
Koulutuspaikka:
Webinaaritoteutus verkossa
Ajankohta:
26.11.2024, klo 9:00-12:30
Hinta:
400 euroa /hlö + alv 25,5 %. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.
Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:
2-5 osallistujaa: 310 euroa + alv 25,5 % / hlö
6-10 osallistujaa: 280 euroa + alv 25,5 % / hlö
(Alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.
Pakkausten juridiikan ajankohtaiset kysymykset (1/2 pv)
470 euroa /hlö + alv
26.11.2024, Webinaari